fredag 10 juni 2011

Den blomstertid nu kommer

med besparingar på barnen :(
Lagom till skolavslutning, då lärare, föräldrar och barn är uppslukade av förberedelser inför den stora dagen, valde borgarna i Järfälla att skära ner verksamheten för barnen i behov av särskilt stöd.
Inkludering kallar de nedläggningen av Resurscentrum för.
Inkludering betyder just att alla skall ses som individer och ges den hjälp (när det gäller skolan) de behöver för att klara av kunskapsmålen, inte om att packa ihop alla barn i ett klassrum och tro att alla klarar sig på samma sätt. I mina öron låter det mer som assimilation (att alla anpassar sig majoriteten).
Så jättefel att fatta detta beslut! Att ta bort de smågrupperna, smeta ut pengarna och tro att det kommer att gå vägen. Ser framför mig OBSklasserna som fanns när jag gick skolan, ni vet klassen som gick i källaren? Jag kan inte säga att de var särskilt inkluderade i verksamheten, utan mest bara utanför (exkluderade).







1 kommentar:

  1. Den "utbildningsinsats" man satsade på de lärare som har fått ta emot de här barnen i de redan stora klasserna bestod av ett par timmars föreläsning om vilka typer av pedagogik och annat de behöver för att bäst lära sig.
    Ett par timmar!!
    Efter det förväntas de lägga om sin undervisning så att den passar alla 29 i klassrummet - med många olika behov.

    SvaraRadera