onsdag 3 mars 2010

Stjälp inte Chile utan HJÄLP!


Så stolt över de tre chilenska ungdomar som igår arrangerade en minnesstund för Chile på Sergels Torg! Det var blad de finaste arrangemang jag har varit på! Å jag har varit på många. Igår var det mycket känslor. Mona Sahlin talade fint! Stöttade Chile! Ardalan Shekarabi likså.

Tyvärr kan jag inte säga det samma om Ann- Margarethe Livh gruppledare för vänsterpartiet. När Chile lever i kaos. När plundringar är det största problemet just nu. När Chiles folk lever i skräck för plundringar och staten gör allt med de medel de äger för att bibehålla lugnet i kaoset, valde denna vänsterpartisten att kritisera Chiles myndigheter för att de försöker hålla de kriminella i schack!

Hon jämställde militärerna idag med 1973 kuppmakarna! Jag skulle vilja ha svar på följande frågor av dig, Ann-Margarethe Livh:
Hur tänker du?
Ska Chile lägga sig platt och låta plundrarna ta över?
Hade du tyckt att det var okej att med plundringar i Sverige?

Jag blev förbannad när vänsterpartiets deltagare försökte på ett sådant billigt sätt vinna poäng. Respektlöst! Det sista Chile behöver är att andra länder underminerar chilenska statens auktoritet att trygga folkets vardag i kaoset!

Nej vänner, hjälp Chile istället! Chiles konsulat Stockholm har öppnat ett konto för att samordna hjälpen till Chile. Alla bidrag behövs.
SEB 5277 10 243 57 Consulado de Chile en Estocolmo

2 kommentarer:

  1. Hej Flora. Tack så jätte mycket för stödet och hjälpen som vi fick av dig, du och Kristian hjälpte oss otroligt mycket så som min syster.. Tack för att du trodde på eventet och att ni alla trodde att det kunde bli något stort även om det var vi, två 18 åringar som startade det hela.
    FUERZA CHILE
    / Stephanie

    SvaraRadera
  2. Stephanie,
    jag tvekade aldrig att hjälpa till. Det du och Donna gjorde var stort! Glad över att jag fick hjälpa till!
    Kram
    Flora

    SvaraRadera